Nikar ne zanemarite čičerike ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 veliko čebulo
- 2 žlici olivnega olja
- 400 g čičerke
- ščepec mletega koriandra
- kurkumo
- ščepec mletega popra
- 300 ml zelenjavne juhe
- 1 vejico bazilike ali peteršilja
- 500 g češnjevih paradižnikov
- 3 stroke česna
- 250 g kisle smetane
- vodno krešo za okrasitev
Priprava:
1 Olupite čebulo in jo sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem malce popražite čebulo. Dodajte čičerko, jo malce popražite in jo nato začinite s koriandrom, poprom in kurkumo.
2 Zalijte z juho, ponev pokrijte in vse skupaj dušite toliko časa, da se čičerka nekoliko zmehča. Oplaknite paradižnike in jih prepolovite. Olupite in strite česen. Oplaknite baziliko ali peteršilj in jo/ga drobno sesekljajte.
3 Zelenjavo primešajte čičerki, jed začinite s soljo in jo dušite do mehkega. Na koncu dodajte mešanico kisle smetane in zelišča ter jed še malce pogrejte. Okrasite jo z vodno krešo.
Foto: Profimedia