Vedno smo za sladko!
Za 8–10 šarlotk potrebujete:
- 200 g moke
- 100 g pirine moke
- 3/4 zavitka pecilnega praška
- ščepec soli
- 1/2 žličke mletega cimeta
- ščepec muškatnega oreščka
- 200 g masla + maslo za modelčke
- 140 g trsnega sladkorja
- 80 g medu
- 3 jajca
- 5 jabolk
- moko za modelčke
- sladkor v prahu za posipanje
Priprava:
1 V skledo presejte obe vrsti moke in pecilni prašek. Primešajte sol, mleti cimet in muškatni orešček. Dodajte stopljeno maslo, trsni sladkor, med, jajca in nastrgana olupljena jabolka. Dobro premešajte.
2 Namastite in pomokajte modelčke in jih napolnite s testom. Položite jih v pečico, segreto na 180 stopinj, in jih pecite 25 do 30 minut. Počakajte, da se testo ohladi, in ga nato prevrnite na kuhinjsko rešetko.
3 Potresite s sladkorjem in postrezite.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem