Cimetovi piškoti se prav posebno prilegajo k čaju.
Za približno 60 kosov potrebujete
- 4 beljake
- 1 ščepec soli
- 350 g sladkorja v prahu
- 500 g zmletih mandljev
- 1 žlico cimeta v prahu
- ½ žličke naribane lupine bio limone
- 1 žlico kutinove marmelade
Priprava
Beljake, sol in sladkor v prahu stepajte 10 minut, da nastane čvrst sneg. Odvzemite 5 žlic snega in ga prihranite. V preostali sneg z metlico vmešajte mandlje, cimet, limonino lupino in kutinovo marmelado. Testo postavite v hladilnik za 30 minut.
Razdelite ga na manjše kose in ga na površini, posuti s sladkorjem v prahu, razvaljajte 5 mm debelo. Izrežite zvezde in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko.
Premažite jih s preostalim snegom in pustite stati 1 uro. Pečico segrejte na 150 stopinj (ventilatorsko na 130). Zvezde pecite od 12 do 14 minut.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek