Če tudi vi obožujete sočna čokoladna peciva, obenem pa si ne želite preživeti ur in ur v kuhinji, imamo popoln recept za vas!
Sebe in svoje bližnje navdušite s tem enostavnim receptom za čokoladno pecivo, ki navdušuje s svojim božanskim okusom in sočnostjo.
Sestavine:
Za pecivo:
- 250 g moke
- 400 g sladkorja
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1/2 čajne žličke soli
- 225 g stopljenega masla
- 175 ml vrele vode
- 65 g kakava v prahu
- 175 g kisle smetane
- 3 velika jajca
- 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
Za preliv:
- 110 g čokolade
- 120 ml smetane za stepanje
Priprava:
1. Jajca in kislo smetano vzemite iz hladilnika, da se segrejejo na sobno temperaturo.
2. V posodi premešajte moko, sladkor, sodo bikarbono in sol. V ločeni posodi zmešajte stopljeno maslo, vročo vodo in kakav v prahu. Suhe sestavine pomešajte z mokrimi, na koncu pa primešajte še kislo smetano, jajca in vanilijev ekstrakt.
3. Zmes prelijte na nameščen pekač in pecivo pecite približno 40 - 50 minut pri temperaturi 180°C.
4. Pečeno pecivo odstranite iz pekača in pustite, da se nekoliko ohladi. Medtem, ko čakate, pripravite čokoladni preliv: čokolado natrgajte na koščke in jo prelijte z vročo smetano.
5. Pecivo prelijte s čokoladnim prelivom, počakajte, da se vse skupaj nekoliko ohladi ter nato postrezite.
Morda bi vas zanimal tudi ta pogovor, ki ga vodi Borut Pahor:
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?