Kako pripraviti čokoladno glazuro, ki je čvrsta, gladka in se ne lepi na nož? Slaščičar razkriva skrivnost, ki jo poznajo le redki

11. 7. 2025
Kako pripraviti čokoladno glazuro, ki je čvrsta, gladka in se ne lepi na nož? Slaščičar razkriva skrivnost, ki jo poznajo le redki (foto: Profimedia)
Profimedia

Pot do popolne čokoladne glazure še nikoli ni bila lažja!

Rudolph van Veen je eden najbolj znanih nizozemskih slaščičarjev, ki ga mnogi poznajo po njegovih kuharskih oddajah, kot so "Easy Meals", v kateri so v ospredju hitre in preproste jedi, ali "Rudolph's Bakery", v kateri pripravlja pekovske dobrote.

Za javnost je Rudolph razkril tudi, kako pripraviti popolno čokoladno glazuro. Pravi, da sta za uspeh ključna potrpežljivost in dober recept, slednjega pa je delil kar sam.

Recept za čokoladno glazuro, kot jo pripravlja Rudolph van Veen

Sestavine:

  • 250 g zmehčanega masla
  • 300 g sladkorja v prahu
  • 200 g temne čokolade, stopljene
  • 2 jedilni žlici kakava v prahu
  • 100 g crème fraîche

Postopek:

  1. Zmehčano maslo in sladkor v prahu zmešajte v večji posodi. Uporabite električni mešalnik (ne mešajte ročno), dokler zmes ni popolnoma gladka in kremasta.
  2. Dodajte kakav v prahu in znova pomešajte, da se vse skupaj enakomerno razporedi.
  3. Znižajte hitrost mešalnika na najnižjo stopnjo in počasi vmešajte stopljeno čokolado.
  4. Na koncu primešajte crème fraîche in mešajte naprej, dokler ne dobite sijoče, rahlo penaste glazure brez grudic.
  5. Če se pojavijo grudice, posodo z zmesjo za hip postavite nad posodo z vročo vodo, nato pa nadaljujte z mešanjem.
  6. Glazuro nanesite takoj, ko je še topla in penasta – tako se bo lepo razmazala in hitro strdila.
Kako vem, ali mi pripada otroški dodatek, in kaj moram storiti, da ga dobim

S tem preprostim receptom boste vedno dobili gladko, čvrsto in okusno čokoladno glazuro, ki se ne bo lepila na nož. Dober tek!

Vir: krstarica.com

Hitra in preprosta rutina, ki ščiti pred boleznimi in preprečuje prezgodnjo smrt: potrebujete le 11 minut na dan