Da se malce posladkate ...
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 200 g moke
- 150 g masla
- 1 rumenjak
- 40 g kisle smetane
- ščepec soli
Za nadev:
- 150 g temne čokolade
- 3 jajca
- 20 g kakava
- 300 g maskarponeja
- 100 g orehov
- 60 g drobno mletega sladkorja
Za okrasitev:
- 100 ml smetane
- 100 g čokolade
- orehova jedrca
- kakav
Priprava:
1 Moko presejte v skledo in jo pregnetite s koščki masla, rumenjakom, kislo smetano in soljo. Testo naj na sobni temperaturi počiva 15 minut. Nato ga razvaljajte, z njim obložite tortni model in ga postavite v hladilnik.
2 Ločite rumenjake od beljakov. Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo in skledo nato odstavite. Čokoladi primešajte rumenjake in kakav ter vse skupaj penasto stepite. Maskarponeju primešajte sesekljane orehe in čokoladno peno. Beljakom dodajte sladkor, jih stepite v trd sneg in ga lahno vmešajte v čokoladno kremo.
3 Model s testom vzemite iz hladilnika in po njem razporedite kremo. Pogladite jo in pito 45 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladi v modlu.
4 Zavrite smetano, kozico odstavite in v smetani stopite koščke čokolade. Prelijte po ohlajeni piti in počakajte, da se strdi. Pito potresite s kakavom in jo okrasite z orehi.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem