Odlična tortica za razvajanje vseh sladkosnedov ...
Za 12 kosov potrebujete:
Za dno:
- 200 g mletih mandljev
- 1 žlico sladkorja v prahu
- 2 žlici lanenih semen
- 2 žlici kokosovega olja
Za belo čokoladno kremo:
- 150 ml kokosovega mleka
- 250 g koščkov bele čokolade
Za temno čokoladno kremo:
- 200 ml kokosovega mleka
- 200 g koščkov temne čokolade
Za okrasitev:
- 125 g svežih malin
Priprava:
1 Mandlje, sladkor in lanena semena stresite v skledo. Dodajte kokosovo olje in vse skupaj dobro premešajte. Model za torte premažite s kokosovim oljem. Mešanico zatisnite ob dno in stranice modla in ga za 1 uro postavite v hladilnik.
2 Za pripravo bele kreme kokosovo mleko zlijte v kozico in ga segrejte. Ne sme vreti. Primešajte koščke čokolade in jih stopite. Prelijte po dnu in model za 1 do 2 uri postavite v hladilnik.
3 Za pripravo temne kreme v kokosovem mleku stopite temno čokolado. Počasi prelijte po svetli plasti. Torto nato ponovno postavite za nekaj ur v hladilnik, da se strdi.
4 Okrasite s svžimi malinami.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?