Posladkajte se z borovničnimi cupcakesi.
Za približno 12 kosov potrebujete
Za testo
• 385 g kuverture z okusom temne čokolade
• 25 g masla
• 60 g olja
• 110 g moke
• 20 g kakava v prahu
• 1 žličko pecilnega praška
• 2 jajci
• 190 g sladkorja
• 40 g kisle smetane
Poleg tega še
• 600 g maskarponeja
• 180 g borovničeve marmelade
• 50 g sladkorja v prahu
• 200 g skute
• 50 g beljakovih poljubčkov
Priprava
Kuverturo sesekljajte in jo skupaj z maslom in oljem raztopite nad vročo vodno kopeljo. Moko zmešajte s kakavom in pecilnim praškom. Jajca in sladkor penasto stepite. Primešajte 50 ml vode, kislo smetano in raztopljeno kuverturo. Po žlicah primešajte moko s kakavom, da nastane homogeno in gosto tekoče testo. Pekač obložite s papirnatimi modelčki. Testo razdelite po modelčkih in ga v pečici pecite približno 35 minut.
Maskarpone zmešajte z marmelado, sladkorjem v prahu in skuto. Poljubčke zdrobite, jih dodajte kremi in z električnim mešalnikom mešajte 5 sekund. Kremo dekorativno nabrizgajte na ohlajene mafine in jo po želji okrasite s svežimi borovnicami.
Čas priprave: približno 1 ura 35 minut.
Na kos: približno 590 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 33 g, ogljikovi hidrati: 63 g.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek