Polnjen s fino skutno maso
Za 12 kosov potrebujete
- 325 g moke
- 50 g kakava v prahu
- 200 g masla
- 7 jajc
- 280 g sladkorja
- 500 g puste skute
- 500 g jogurta
- 2 ½ zavitka praška za čokoladni puding
- 1 pecilni prašek
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Na delovni površini v drobtine sesekljajte 280 g moke, kakav v prahu, maslo, 100 g sladkorja, 1 jajce in 2 žlici hladne vode. Nato vse skupaj zgnetite v gladko testo. Tri četrtine testa 3–4 mm tanko razvaljajte na pomokani delovni površini. Namastite tortni model (premera 24 cm), ga obložite s testom in privzdignite robove.
Za pripravo nadeva gladko zmešajte skuto, jogurt, prašek za puding, pecilni prašek in 120 g sladkorja. V mešanico vtepite še 6 jajc, zmes prelijte po testu in jo pogladite.
K preostalem testu stresite preostanek sladkorja in moke ter zgnetite mrvice. Porazdelite jih po masi in kolač 50–60 minut pecite na spodnji rešetki pečice. Po 30 minutah peke ga pokrijte z aluminijasto folijo. Kolač vzemite iz pečice in počakajte, da se dobro ohladi. Potresite ga s sladkorjem v prahu.
Čas priprave: približno 1 ura in 45 minut.
Na kos: približno 450 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 54 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija