Božanska torta iz različnih vrst čokolade...
Sestavine (za pekač velikosti 26 cm):
Piškotna podloga:
- 250 g piškotov
- 100 g masla
Krema iz bele čokolade:
- 250 ml smetane
- 120 g bele čokolade
- 1 vaniljev sladkor
Krema iz mlečne čokolade:
- 300 g čokolade
- 750 ml smetane
- 1 vaniljev sladkor
- 2 žlici kakava
- 2 žlici čokolade v prahu
Dekoracija:
- čokolada v prahu
Priprava:
Za piškotno podlogo zmeljemo piškote in jim dodamo stopljeno maslo. Piškotno maso razporedimo po pekaču in postavimo v hladilnik, da se podloga ohladi in učvrsti.
Priprava krem: Obe kremi imata popolnoma enak postopek, le da jim dodajamo različne čokolade. Količino smetane lahko tudi spremenimo in jo razdelimo na tri dele, ter jim dodamo tri različne čokolade: belo, mlečno in grenko čokolado. Čokoladi raztopimo nad vodno kopeljo. Najprej stepemo 750 ml smetane skupaj s sladkorjem in ji dodamo stopljeno mlečno čokolado, kakav in čokolado v prahu. Kremo nanesemo na piškotno podlago. Nato stepemo 250 ml smetane s sladkorjem in ji dodamo stopljeno belo čokolado ter jo nanesemo na kremo iz mlečne čokolade. Pri dekoraciji pustite domišljiji prosto pot – uporabimo čokolado v prahu, naredimo čokoladno košarico s pomočjo balona in čokoladne kroglice.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?