Čokoladni jin-jang

25. 10. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Čokoladni jin-jang (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Božanska torta iz različnih vrst čokolade...

Sestavine (za pekač velikosti 26 cm):

Piškotna podloga:

  • 250 g piškotov
  • 100 g masla

Krema iz bele čokolade:

  • 250 ml smetane
  • 120 g bele čokolade
  • 1 vaniljev sladkor

Krema iz mlečne čokolade:

  • 300 g čokolade
  • 750 ml smetane
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 žlici kakava
  • 2 žlici čokolade v prahu

Dekoracija:

  • čokolada v prahu

Priprava:

Za piškotno podlogo zmeljemo piškote in jim dodamo stopljeno maslo. Piškotno maso razporedimo po pekaču in postavimo v hladilnik, da se podloga ohladi in učvrsti.

Priprava krem: Obe kremi imata popolnoma enak postopek, le da jim dodajamo različne čokolade. Količino smetane lahko tudi spremenimo in jo razdelimo na tri dele, ter jim dodamo tri različne čokolade: belo, mlečno in grenko čokolado. Čokoladi raztopimo nad vodno kopeljo. Najprej stepemo 750 ml smetane skupaj s sladkorjem in ji dodamo stopljeno mlečno čokolado, kakav in čokolado v prahu. Kremo nanesemo na piškotno podlago. Nato stepemo 250 ml smetane s sladkorjem in ji dodamo stopljeno belo čokolado ter jo nanesemo na kremo iz mlečne čokolade. Pri dekoraciji pustite domišljiji prosto pot – uporabimo čokolado v prahu, naredimo čokoladno košarico s pomočjo balona in čokoladne kroglice.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?