Sladica nad katero boste zagotovo navdušeni...
Za 4 osebe potrebujete:
Za testo:
- 150 g masla + maslo za mazanje
- 360 g temne čokolade
- 100 g mandljeve moke
- 130 g sladkorja v prahu
- 1 žličko pecilnega praška
- 100 g moke
- 250 g beljakov
- 1 žlico češnjevega likerja
Za omako:
- 300 g zamrznjenih višenj
- 2 žlici češnjevega likerja
- 4 žlice sladkorja
- 1 žličko vaniljeve esence
Priprava:
1 Maslo stopite v kozici. Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo in jo primešajte maslu.
2 Mandljevo moko stresite v skledo in dodajte sladkor v prahu, moko in beljake. Nato primešajte čokoladno mešanico, češnjev liker in zmešajte testo. Porazdelite ga po namaščenih in pomokanih modelčkih ter ga približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki naj se kolački ohladijo.
3 Višnje, sladkor in vaniljevo esenco približno 10 minut kuhajte v češnjevem likerju. Pred serviranjem kolačke prelijte s češnjevo omako in sladico potresite s sladkorjem v prahu.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem