Čokoladni piškotki iz Miklavževe pekarne.
Za približno 24 kosov potrebujete
Za testo:
- 250 g sladkorja v prahu
- po 120 g zmletih lešnikov in mandljev
- sredico ½ vaniljevega stroka
- 1 jajce
- 1 rumenjak
Za nadev:
- 150 g kuverture z okusom temne čokolade
- 1 ščepec klinčkov v prahu
- 120 g smetane
Priprava
Sestavine za testo zgnetite. Testo zavijte v prozorno folijo in ga postavite v hladilnik za 1 uro. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180).
Testo razvaljajte 5 mm debelo, izrežite majhne kroge in jih pecite 10 minut. Kuverturo raztopite. Primešajte ji klinčke in smetano ter jo ohladite. Na polovico piškotov denite malo kreme in jo pokrijte s preostalimi piškoti.
Novo na Metroplay: Ne boste verjeli, za kako pozitivno razliko poskrbi raztezanje v službi | LUŠTno je biti fit