Skrivnost je v ravnotežju: tudi, če jeste zdravo, si še vedno lahko privoščite torto. A raje jo pripravite sami doma. Imamo odličen recept! 😉
Jesti zdravo ne pomeni, da se morate odpovedati vsemu, kar radi jeste. Ko osvojite uravnotežen jedilnik, lahko brez skrbi v manjših količinah jeste tudi sladoled, piškote, čokolado ... Še bolje pa je, če si sladice pripravite sami.
- Preverite tudi: Varuhi zdravja in vitke postave: Pet najboljših vitaminov in mineralov za pospeševanje metabolizma in zdrav življenjski slog
Ste se že kdaj držali diete, ki vam je prepovedovala, da bi jedli dovolj, ali izključevala vse prigrizke, sladkarije in sladice, ki jih imate radi? Koliko časa ste zdržali? Verjetno sedaj spet jeste vse tako kot prej, saj takšne diete niso obstojne na dolgi rok. Kilogrami bodo hitro prišli nazaj in s tem tudi vaša slaba volja ...
Vsekakor omejite sladkor v svoji prehrani, a ne povsem. Dopustite si prostor za vaše najljubše jedi in sladice, ki jih jejte v omejenih količinah. Tako ne boste po ničemer hrepeneli in hkrati boste jedli uravnoteženo. In ko boste imeli slab dan in pojedli preveč sladkarij (takšni dnevi bodo prišli), naslednji dan začnite znova. 😉
Tako, sedaj pa vam razkrijemo recept za čokoladno torto!
Pripravite sestavine:
- 80 ml javorjevega sirupa
- 150 g pšenične moke
- 1 čajna žlica pecilnega praška
- 4 žlice kakava v prahu (brez sladkorja)
- 2 dcl jogurta
- 0,7 dcl mleka
- 60 g masla
- 20 g nasekljane temne čokolade
Za nadev:
- 450 ml smetane
- 220 g temne čokolade
- 5 g masla
- 1 žlica sladkorja v prahu
Potrebujete še pekač ali kalup za torto. Pečico segrejte na 190 stopinj.
Z metlico zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek in kakav. Potem dodajte mokre sestavine: jogurt, mleko, stopljeno maslo. Na koncu vmešajte nasekljano čokolado in maso vlijte v pripravljen pekač. Pecite 20 minut.
Pustite, da se torta malce ohladi in je ne dajajte iz kalupa ali pripravljenega pekača.
Pripravite nadev:
Stopite čokolado vanjo dodajte stopljeno maso. Ne zavrite, a naj se čokolada dobro stopi. Potem jo zmešajte s smetano. Na koncu dodajte sladkor, lahko pa ga ne dodate, če je po vašem okusu vse skupaj dovolj sladko. Prelijte nadev čez biskvit in torto najprej pustite na sobni temperaturi, potem jo premaknite v hladilnik za nekaj ur ali čez noč.
Torto hranite v hladilniku, a dvomimo, da je bo kaj ostalo. 😉
Pa dober tek!
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del