Jabolka, banane in hruške so bogate z vlakninami, ki ustvarjajo dolgotrajen občutek sitosti, medtem ko lubenice, grozdje in pomaranče ponujajo antioksidante, ki pomagajo zavirati kopičenje trebušne maščobe, kot ugotavljajo zdravstveni strokovnjaki.
1. Banana
Časnik Times of India poroča, da banane prispevajo k izgubi teže, ker so polne antioksidantov in vlaknin. Poleg tega ima to sadje visoko vsebnost kalija in zdrave ogljikove hidrate, ki vas ne samo dlje časa držijo site, ampak tudi zagotavljajo dovolj energije za trajne aktivnosti.
Preberite še:
- Imate radi lubenico? Kaj se zgodi, če jo pojeste preveč?
- Kako izbrati zrelo in sladko lubenico?
- Napitek, ki čisti jetra in odstranjuje toksine iz telesa
2. Hruška
Srednje velika hruška vsebuje 6 gramov vlaknin, kar zadostuje približno četrtini dnevnih prehranskih potreb. Hruške vsebujejo tudi vitamin C, ki pomaga pri preprečevanju vnetij, ki jih povzročajo prosti radikali, in kalij, ki pomaga zniževati krvni tlak in izboljšati zdravje srca in ožilja.
3. Jabolko
Jabolka so bogata s polifenoli, antioksidanti in vlakninami, ki pomagajo zmanjšati vnetje in s tem pomagajo pri preprečevanju debelosti. Zaužitje celega jabolka z lupino nudi več kot 4 grame vlaknin, kar je približno 14 % priporočenega dnevnega vnosa.
4. Lubenica
Glede na Health.com so lubenice bogate z vodo, antioksidanti, hranili in vlakninami. Sadje spodbuja zdravo hujšanje. To sadje je tudi nizkokalorično; s skodelico lubeničnega soka, ki zagotavlja 46,5 kalorij, od tega 12 gramov ogljikovih hidratov, 10 gramov sladkorja in preostanek kot vlaknine. Uživanje lubenic podaljša sitost, zmanjša lakoto in zmanjša verjetnost prigrizkov.
5. Grozdje
Grozdje, bogato z vlakninami in antioksidanti, pomaga pri zmanjševanju vnetja in ohranjanju oblike. Ti sočni sadeži so tudi dober vir resveratrola, spojine, ki lahko pomaga zmanjšati trebušno maščobo.
6. Pomaranča
Pomaranče, ki vsebujejo veliko vode ter malo kalorij in sladkorja, so bogate z vitaminom C, ki pospešuje metabolizem in pomaga zmanjševati maščobo okoli pasu. Vlaknine, ki jih najdemo v pomarančah, zlasti v pulpi in delcih, povečujejo občutek sitosti in zadovoljstva po obroku.
Preberite še:
Novo na Metroplay: Vidnost in varnost v prometu: "Zgoditi se mora 'aha moment', da spremenimo svoje navade"