Priprava res ni zapletena, okus pa je božanski.
Za 12 kosov potrebujete:
- 3 jajca
- 160 g masla
- 200 g sladkorja v prahu
- 100 g čokolade
- 250 g moke
- 2 žlici kakava v prahu
- 1 žličko pecilnega praška
- 60 ml mleka
- 50 g lešnikov
- 50 g kandiranega sadja
- maščobo in moko za model
Za okrasitev:
- 40 g bele čokolade
- oreščke in kandirano sadje za okrasitev
Priprava:
1 Ločite rumenjake od beljakov. Maslo penasto stepite s sladkorjem in rumenjaki. Nato dodajte stopljeno čokolado.
2 Iz beljakov stepite trd sneg in ga previdno vmešajte v čokoladno peno. Dodajte presejano moko s kakavom in pecilnim praškom, mleko, sesekljane lešnike in drobno sesekljano kandirano sadje.
3 Testo prelijte v namaščen in pomokan pravokotni model in ga 50 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Pečen kolač prevrnite iz modla in počakajte, da se ohladi. Nakapajte s stopljeno belo kuverturo in okrasite z oreščki in kandiranim sadjem.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?