Pita, ki vas bo pustila brez sape ...
Za 12 kosov potrebujete:
- 275 g listnatega testa
- sladkor v prahu za posipanje
- 100 g marcipana
- 3–4 jabolka
- sok 1/2 limone
Za serviranje:
- 200 ml smetane
- 1 žličko mletega cimeta
- 1 žlico sladkorja v prahu
Priprava:
1 Testo malce razvaljajte in z njim obložite pekač. Delovno površino potresite s sladkorjem v prahu in na njem marcipan razvaljajte na velikost testa ter ga položite nanj.
2 Jabolka očistite, jih zrežite na rezine in jih razporedite po marcipanu. Nakapajte jih z limonovim sokom. Pito približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se popolnoma ohladi.
3 Smetani dodajte cimet in sladkor v prahu ter jo čvrsto stepite. Postrezite k torti.