Fritata je zapečena italijanska omleta z različnimi kombinacijami zelenjave, mesa, klobas, sira, zelišč in začimb.
Za 4 osebe potrebujete
Za mesno mešanico:
- 400 g mletega mesa (svinjine in govedine)
- 1 žlico olja
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 1 strt strok česna
- sol
- poper
Za fritato:
- 500 g v oblicah skuhanega krompirja
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 čebulo
- 1 rdečo papriko
- 1 rumeno papriko
- 80 g črnih oliv brez koščic (obročki)
- 1 ščepec mletega čilija
- 4 jajca
- 2 žlici smetane za kuhanje
Priprava
Mleto meso drobljivo popecite na olju. Primešajte paradižnikovo mezgo in česen. Mešanico začinite s soljo in poprom ter jo na nizki temperaturi približno 12 minut dušite v pokriti posodi. Počakajte, da se ohladi.
Krompir olupite in ga zrežite na rezine. Čebulo olupite, jo narežite na obročke in jih stekleno popražite na 1 žlici olja. Očiščeni papriki brez semen zrežite na tanke rezine in jih dodajte čebuli. Zelenjavo vzemite iz ponve in jo prihranite za pozneje. Na preostanku olja z obeh strani popecite krompir.
Rezine krompirja v slojih zložite v ponev, jih prekrijte z mesom, zelenjavo in olivami ter poprašite z mletim čilijem. Lahno solite in poprajte. Jajca razžvrkljajte s smetano in mešanico prelijte po fritati. Na nizki temperaturi pecite v pokriti ponvi, da jajce zakrkne (približno 10 do 12 minut). Tik pred koncem kuhanja odstranite pokrovko.
Čas priprave: približno 60 minut.
Na osebo: približno 690 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 51 g, ogljikovi hidrati: 33 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija