Galeta s češnjami in jagodami

14. 6. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Galeta s češnjami in jagodami (foto: Profimedia)
Profimedia

Slastne češnje v malce drugačni kombinaciji ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 220 g moke
  • 120 g koščkov masla
  • 50 g kisle smetane
  • 1 jajce 
  • 4 žlice medu
  • 200 g češenj
  • 200 g jagod
  • sladkor v prahu za posip

Priprava:

1 Pečico segrejte na 180 stopinj. Tortni model obložite s papirjem za peko. Moko presejte v skledo. Dodajte maslo, kislo smetano, jajce in med. Dobro premešajte in nato zgnetite mehko in voljno testo. Za 30 minut ga postavite v hladilnik. Delovno površino potresite z moko in na njej testo razvaljajte v krog s premerom 32 cm.

2 Oplaknite jagode in češnje. Nato jih odcedite. Nekaj sedežev prihranite za pozneje, preostalim pa odstranite peclje. Jagode zrežite na majhne koščke.

3 Testo razporedite po papirju za peko. Po sredini razporedite sadje. Čezenj zapognite testo in ga premažite z vodo. Če želite, vse skupaj potresite še s sladkorjem.

4 Galeto pecite 40 minut. Po peki naj se ohladi. Preostalim jagodam odstranite peclje in jih zrežite na rezine. Skupaj s češnjami jih razporedite po sladici.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa