Slastne češnje v malce drugačni kombinaciji ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 220 g moke
- 120 g koščkov masla
- 50 g kisle smetane
- 1 jajce
- 4 žlice medu
- 200 g češenj
- 200 g jagod
- sladkor v prahu za posip
Priprava:
1 Pečico segrejte na 180 stopinj. Tortni model obložite s papirjem za peko. Moko presejte v skledo. Dodajte maslo, kislo smetano, jajce in med. Dobro premešajte in nato zgnetite mehko in voljno testo. Za 30 minut ga postavite v hladilnik. Delovno površino potresite z moko in na njej testo razvaljajte v krog s premerom 32 cm.
2 Oplaknite jagode in češnje. Nato jih odcedite. Nekaj sedežev prihranite za pozneje, preostalim pa odstranite peclje. Jagode zrežite na majhne koščke.
3 Testo razporedite po papirju za peko. Po sredini razporedite sadje. Čezenj zapognite testo in ga premažite z vodo. Če želite, vse skupaj potresite še s sladkorjem.
4 Galeto pecite 40 minut. Po peki naj se ohladi. Preostalim jagodam odstranite peclje in jih zrežite na rezine. Skupaj s češnjami jih razporedite po sladici.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa