Goveji steaki s kruhovo skorjico s čilijem

5. 7. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Hrustljavo in okusno.

Za 4 osebe potrebujete

• 250 g češnjevih paradižnikov

• 1 vejico timijana

• 1 žličko črnih poprovih zrn

• 1 šalotko

• pol rdečega čilija

• 2 rezini starega kruha

• 3 žlice sončničnega olja

• sol

• 4 goveje steake (po 160 g)

• poper

Priprava

Pečico segrejte na 100 stopinj (ventilatorsko na 80 stopinj). Paradižnike oplaknite in jih odcedite. Timijan oplaknite in potrgajte lističe. Poprova zrna zdrobite v možnarju. Šalotko olupite in jo zrežite na kocke. Čili očistite, ga po dolgem prepolovite, mu odstranite semenje ter ga oplaknite in zrežite na drobne kocke. Kruh grobo nastrgajte. Na 1 žlici olja stekleno popražite šalotko in čili. Dodajte poprova zrna, timijan in kruhove drobtine, posodo odstavite s kuhalne površine in vse skupaj temeljito premešajte. Mešanico začinite s soljo.

Goveje fileje osušite in jih v nepregorni ponvi z obeh strani dobro popecite na preostanku olja. Zraven popecite še paradižnike in jih začinite. Posodo odstavite s kuhalne površine in po mesu porazdelite kruhovo mešanico. Ponev postavite v pečico in steake pecite še približno 15 minut (glede na stopnjo prepečenosti več ali manj).

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 650 kcal, beljakovine: 71 g, maščobe: 6 g, ogljikovi hidrati: 76 g.

Značke: meso pohano