Samo ena beseda: Steak!
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 goveje steake
- sveže mleti poper, sol
- 250 g zrelih češnjevih paradižnikov
- 3 vejice bazilike
- drobnjak
- 100 ml olivnega olja
- 1 majhno bučko (rezine)
- olje ali slanino za žar
Priprava:
1 Meso lahno potolcite in ga dodatno sploščite še z dlanjo. Začinite ga s poprom, premažite z oljem in ga 30 minut pustite počivati v hladilniku.
2 Paradižnike očistite in jih zrežite na četrtine. Primešajte jim sesekljano baziliko, drobnjak, olje, sol in poper ter mešanico postavite v hladilnik.
3 Meso začinite s soljo in ga krepko popecite na rešetki žara, ki ste jo premazali z oljem ali slanino. Z vsake strani ga pecite 3 do 5 minut, da bo pečeno medium. Na hitro popecite tudi rezine bučk. Po krožnikih razporedite meso, pečene bučke in nekaj paradižnikov, preostale pa postrezite v ločeni skledi.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem