Goveji steaki s paradižniki v baziliki

18. 6. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Goveji steaki s paradižniki v baziliki (foto: Profimedia)
Profimedia

Samo ena beseda: Steak!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 goveje steake
  • sveže mleti poper, sol
  • 250 g zrelih češnjevih paradižnikov
  • 3 vejice bazilike
  • drobnjak
  • 100 ml olivnega olja
  • 1 majhno bučko (rezine)
  • olje ali slanino za žar

Priprava:

1 Meso lahno potolcite in ga dodatno sploščite še z dlanjo. Začinite ga s poprom, premažite z oljem in ga 30 minut pustite počivati v hladilniku.

2 Paradižnike očistite in jih zrežite na četrtine. Primešajte jim sesekljano baziliko, drobnjak, olje, sol in poper ter mešanico postavite v hladilnik.

3 Meso začinite s soljo in ga krepko popecite na rešetki žara, ki ste jo premazali z oljem ali slanino. Z vsake strani ga pecite 3 do 5 minut, da bo pečeno medium. Na hitro popecite tudi rezine bučk. Po krožnikih razporedite meso, pečene bučke in nekaj paradižnikov, preostale pa postrezite v ločeni skledi.

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem