Postrežno s čudovito zelenjavo, ki vas bo zagotovo spominjala na tople poletne dni
Za 4 osebe potrebujete
Za ragu:
- 4 goveje zrezke (po približno 200 g),
- sol, poper
- 4 žličke gorčice
- 8 tankih rezin slanine
- 1 velik koren
- 4 delikatesne kumarice
- 2 žlici maščobe za peko
- 2 čebuli
- 1 kos zelene
- 2 žlici paradižnikove mezge
- po 2 vejici rožmarina in timijana
- 250 ml belega vina
- 350 ml mesne juhe
Za zelenjavo:
- 100 g šalotk
- 500 g bučk
- 2 žlici oljčnega olja
- 500 g paradižnika
- sol, poper
- 1 žlico temnega sredstva za zgoščevanje omak
Priprava
Meso oplaknite, osušite, začinite s soljo in poprom ter premažite z gorčico. Vsak zrezek obložite z dvema rezinama slanine. Korenje ostrgajte, zrežite na kocke in jih hitro blanširajte v slani vodi. Kisle kumarice dobro odcedite in zrežite na koščke. Tako kot korenje jih porazdelite po mesu, ga zvijte in povežite s kuhinjskim sukancem.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). V pekaču segrejte maščobo za peko in na njej z vseh strani popecite rulade. Olupite čebuli in zeleno, ju zrežite na majhne koščke, dodajte k zvitkom in na hitro popecite. Vmešajte še paradižnikovo mezgo, jo na hitro popražite, dodajte oplaknjena zelišča in zalijte z vinom. Pekač pokrijte in ga za 70 do 80 minut postavite v pečico.
Šalotke olupite in drobno sesekljajte. Bučke operite, očistite in zrežite na grižljaj velike koščke. V ponvi segrejte oljčno olje in na njem podušite šalotke in bučke. Paradižnike operite, očistite in zrežite na koščke ter jih na hitro podušite ob preostali zelenjavi. Vse skupaj začinite s soljo in poprom.
Po koncu kuhanja zvitke vzemite iz omake in jih postavite v toplo pečico. Omako pretlačite skozi gosto cedilo, jo prelijte k mešanici bučk in paradižnika ter jo še enkrat zavrite. Omako rahlo zgostite s temnim sredstvom za zgoščevanje omak. Omako porazdelite po ogretih krožnikih, priložite dekorativno prerezane zvitke in jed po želji okrasite z rožmarinovimi vejicami. Zraven teknejo široki rezanci z maslom ali oljčnim oljem.
Priprava: približno 35 minut.
Na osebo približno 550 kcal; B: 57 g, M: 25 g, OH: 12 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?