Če bi radi hitro pripravili sladico, je ta kefirjev kolač prava rešitev!
Za 12–14 kosov potrebujete:
- 400 g moke
- 350 g sladkorja v prahu
- 50 g kakava
- 2 jajci
- 200 ml olja
- 500 ml kefirja
- 1 zavitek sode bikarbone
- maščobo in moko za model
Za glazuro:
- 150 g sladkorja v prahu
- 4 žlice vroče vode
- 2 žlici limonovega soka
- 50 g kokosovih ostružkov
Priprava:
1 Presejte moko, sladkor in kakav. Dodajte jajci, olje, kefir in sodo bikarbono ter vse skupaj gladko zmešajte. Testo vlijte v namaščen in pomokan pravokotni model.
2 Pogladite površino in kolač 40 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladi, nato pa ga prevrnite na kuhinjsko rešetko.
3 Sladkor gladko stepite z vodo in limonovim sokom. Glazuro prelijte po ohlajenem kolaču in jo potresite s kokosovimi ostružki. Glazura naj se strdi na sobni temperaturi, nato pa kolač zrežite na rezine.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija