Hitro pripravljena in okusna torta...
Za 10–12 kosov potrebujete:
- 150 g olupljenih mandljev
- 150 g orehov
- 300 g jedilne čokolade Gorenjka
- 6 jajc
- 225 g masla
- 100 g sladkorja
- 1 žlico kakava
- maščobo in škrob za tortni model
- čokoladni obliv in sveže sadje za okrasitev
Priprava:
1 Zmeljite mandlje in orehe ter jim primešajte nastrgano čokolado. Ločite beljake od rumenjakov. V čisti skledi iz beljakov stepite trd sneg. V drugi skledi penasto stepite zmehčano maslo s sladkorjem. Dodajte rumenjake in stepajte toliko časa, da dobite gladko kremo. Dodajte mandlje, orehe in čokolado ter kakav in vse skupaj dobro premešajte. Na koncu previdno primešajte še sneg beljakov.
2 Testo prelijte v namaščen in pomokan tortni model in torto približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po koncu peke naj se pečeno testo ohladi. Nato ga prevrnite iz modla, stranice premažite s stopljeno čokolado in počakajte, da se strdi. Torto okrasite s svežim sadjem.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?