Hitro narejen iz listnatega testa
Za 6 kosov potrebujete
- 3 liste (po 75 g) zamrznjenega listnatega testa
- 3 hruške
- 150 ml suhega belega vina
- 100 g marcipana
- 100 g mletih mandljev
- 3 žlice kisle smetane
- 2 žlici sladkorja
- sladkor v prahu za posipanje
Priprava
Odtajajte listnato testo. Plasti položite drugo poleg druge, tako da se bodo lahno prekrivale, in jih razvaljajte v pravokotnik. Listnato testo položite v pekač, obložen s papirjem za peko. Hruške oplaknite, jih olupite in prepolovite, Če je možno, na eni polovici pustite pecelj. Odstranite peščišče in polovice hrušk približno 4 minute dušite v belem vinu in nato počakajte, da se ohladijo. Pečico segrejte na 225 stopinj (ventilatorsko na 205 stopinj).
Marcipan zmešajte z mletimi mandlji, kislo smetano in sladkorjem. Maso enakomerno porazdelite po testu. Nanjo položite hruške z izbočeno stranjo navzgor in kolač 15 do 20 minut pecite na drugi rešetki od spodaj. Po peki naj se malce ohladi, nato pa ga potresite s sladkorjem v prahu.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na kos: približno 420 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 32 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?