Kaj pripraviti za kosilo ali večerjo? Danes predlagamo piščančje polpete z zeljem.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 glavo belega zelja (približno 500 g)
- 2 čebuli
- 4 jajca
- 100 g šampinjonov
- 600 g fileja piščančjih prsi
- 4 žlice jedilnega škroba
- 3 žlice moke
- sojino omako (po želji)
- worcestrsko omako (po želji)
- 1–2 žlici mletega karija
- sol, sveže mleti poper
- 1 čili
- olje za cvrenje
Priprava:
Očistite zelje, ga razdelite na liste in jih zrežite na ozke rezance. Olupite čebulo in jo sesekljajte. Olupite šampinjone in jih zrežite na rezine. Očistite meso in ga zrežite na drobne kocke.
V skledi zmešajte vso zelenjavo, koščke mesa, jajca, škrob in moko. Začinite s sojino in worcestrsko omako, karijem, soljo in poprom. Dodajte še sesekljan čili ter vse skupaj zmešajte. Mešanico preko oči postavite v hladilnik.
Z žlico oblikujte majhne polpete in jih zlato ocvrite na vročem olju. Odcedite jih na papirnati brisači ter postrezite z rukolo in krompirjem.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?