Juha iz leče je odlična. Tudi v solati se leča odlično obnese. In kot priloga. Tako pripravite piščanca s pikantno lečo.
Za 4 osebe potrebujete:
Piščanec in leča:
- 200 g leče
- 1 čebulo
- 5 žlic olja
- 440 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 8 piščančjih kračk
- sol
Začimbna mešanica baharat:
- 2 žlički popra
- 2 žlički mletega pimenta
- 2 žlički mlete paprike
- 1 žličko koriandrovih zrn
- 1 žličko mletega cimeta
- ¼ žličke nastrganega muškatnega oreščka
- 4 kapsule kardamoma
- lupinico ½ limete
- 2 žlici masla
Priprava:
Vse začimbe stresite v skodelico. Limetino lupinico sesekljajte na zelo tanke koščke. Začimbe in limetino lupinico na hitro popražite na maslu.
Lečo za 2 uri namočite v hladni vodi. Čebulo olupite in jo sesekljajte. V večjem loncu segrejte 2 žlici olja in na njem 5 minut pražite sesekljano čebulo. Dodajte odcejeno lečo in koščke paradižnikov. Začinite s soljo in ¼ začimb. Prilijte toliko vode, da bo leča pod vodo, in jo zavrite. Na nizki temperaturi jo zavrite in jo kuhajte 30 minut, da se lepo zmehča. Občasno premešajte.
Kračke povaljajte v preostalih začimbah in ji začinite s soljo. Meso z vseh strani popecite na preostalem olju. Nato ga položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga 30 do 35 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite s pikantno lečo.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem