Italijanska kruhova solata

12. 10. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Italijanska kruhova solata (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Sočna varianta klasične jedi s slastnimi figami

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 debele rezine belega kruha
  • 2 žlici stopljenega masla
  • 300 g majhnih paradižnikov
  • 1 rdečo čebulo
  • 3 vejice bazilike
  • 4 sveže, zrele fige
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • sol, poper
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 50 g parmezana (v kosu)

Priprava

Kruhu po potrebi odrežite skorjo in ga zrežite na večje kocke. V večji ponvi segrejte stopljeno maslo in na njem med mešanjem zlato rjavo popecite kruh. Po peki ga odcedite na kuhinjskem papirju.

Paradižnike oplaknite, jih očistite in jih zrežite na osmine. Čebulo olupite, jo po dolgem prepolovite in jo zrežite na tanke trakove. Fige operite, odrežite zametek peclja in sadeže previdno zrežite na krhlje.

Za pripravo marinade v večji skledi zmešajte vinski kis, sol in poper. Primešajte še olje. Nato dodajte paradižnike, fige in čebulo ter vse skupaj previdno premešajte. Nazadnje primešajte še kocke kruha. Parmezan nastrgajte na debelejše ostružke in z njim ter lističi bazilike okrasite solato. Postrezite takoj. Če boste čakali predolgo, se bodo hrustljave kruhove kocke zmehčale.

Čas priprave: približno 25 minut.

Na osebo: približno 400 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 28 g.