Pica je kraljica!
Za 8 kosov potrebujete:
Za testo:
- 5 g svežega kvasa
- 250 g moke
- sol
- 1 žlico olivnega olja
- moko za posipanje
Za nadev:
- 200 ml pasiranih paradižnikov
- 1 žlico olivnega olja + olje za nakapanje
- sol, sveže mleti črni poper
- 100 g šunke
- 200 g češnjevih paradižnikov
- črne olive
- zelene olive
- 125 g kroglic mocarele
- baziliko za okrasitev
Priprava:
1 Kvas nadrobite v majhno skledo in prilijte 160 ml mlačne vode. Dobro premešajte in pustite stati nekaj minut.
2 V tem času moko in sol presejte v skledo. Sredi kupčka naredite jamico, vanjo vlijte kvašeno mešanico in dodajte 1 žlico olivnega olja. Zgnetite mehko in nelepljivo testo. Dajte ga v večjo skledo, pokrijte s folijo za živila in ga na toplem pustite vzhajati 60 minut.
3 Pasirane paradižnike prelijte v kozico, primešajte 1 žlico olja in vse skupaj kuhajte nekaj minut, da se mešanica zgosti. Po kuhanju naj se ohladi, nato pa jo začinite s soljo in poprom.
4 Testo dobro pregnetite. Delovno površino potresite z moko in iz testa oblikujte krog. Robovi pice naj bodo nekoliko višji.
5 Testo dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, in po njem razporedite paradižnikovo omako, koščke šunke, koščke češnjevih paradižnikov, obročke oliv in kroglice mocarele. Nakapajte z olivnim oljem. Pico približno 18 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Pico pred serviranjem okrasite z baziliko.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?