Bi se vam prilegla jed s pridihom Italije?
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 majhno čebulo
- 2 stroka česna
- 150 g masla
- 400 g riža
- 200 ml belega vina
- 1 l zelenjavne juhe
- 300 g lososa
- 200 g špinače
- sol, sveže mleti beli poper
- 2 trdo kuhani jajci
Priprava:
1 Olupite čebulo in česen ter oboje sesekljajte. V kozici segrejte polovico masla in na njem krepko popražite čebulo in česen. Temperaturo zmanjšajte in ju podušite do mehkega.
2 Dodajte riž in ga malce popražite. Prilijte vino in ga pokuhajte do konca. Nato postopoma dodajte vrelo juho. Nov odmerek dodajte šele, ko povre prejšnji. Riž tako skuhajte do mehkega.
3 Lososa zrežite na kocke in jih popecite. Rižu primešajte lososa in zrezano špinačo, dodajte sol in poper ter rižoto kuhajte še nekaj minut.
4 Kozico odstavite in rižoti primešajte preostalo maslo. Rižoto razporedite po skodelicah in jo potresite z nastrganim jajcem.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?