Novak in Jelena Đoković razkrivata, da tega živila nikoli ne uživata.
Novak Đoković je eden najboljših teniških igralcev na svetu, poleg talenta in vztrajnega treninga pa razlog za njegov uspeh zagotovo tiči tudi v skrbi zase, ki zajema ustrezno prehrano.
Že vrsto let je znano, da se Novak in Jelena Đoković prehranjujeta rastlinsko, prizadevata pa si, da so njuni obroki čim bolj pestri in uravnoteženi.
Ne spreglejte:
- Kateri sir je po mnenju nutricionistov najbolj zdrav?
- Zakaj v restavracijah na vrhu jedi dobite košček peteršilja?
- Zdravnik pojasnjuje: "To živilo je bolj zdravo, če je konzervirano"
V širokem loku se izogibata sladkorju
Zakonca Đoković se izogibata sladkarijam. V njuni kuhinji ne boste našli čokolad, sladkih peciv in podobni izdelkov. V eni od anekdot naj bi si Novak po zmagi na turnirju v Avstraliji leta 2012 zaželel čokolade, a si je privoščil le en kvadratek tablice.
Na igrišču naj bi teniški igralec imel vedno pri roki datlje, od sadja pa ima zelo rad tudi banane. Kljub temu, da se izogiba sladkarijam, ne beži od ogljikovih hidratov; v veliko svojih obrokov vključuje denimo (brezglutenske) testenine. Užival naj bi tudi veliko oreščkov in semen.
Kaj pa, ko si zaželita nekaj sladkega?
Jelena rada pripravlja domače sladice, pri katerih ne uporablja dodanega sladkorja. Med drugim je nekoč razkrila, da rada pripravi presne kroglice: preprosto v blenderju zmiksa oreščke, datlje, nekaj kokosovega olja, morda kakšno jagodičevje. Iz mase oblikuje kroglice, jih ohladi v hladilniku in jih nato postreže.
Vir: blic.rs
Novo na Metroplay: Vidnost in varnost v prometu: "Zgoditi se mora 'aha moment', da spremenimo svoje navade"