Sočen narastek za sladkosnede.
Za 4 osebe potrebujete
- 500 g jabolk
- 2 žlici limoninega soka
- 125 g masla
- 125 g sladkorja v prahu
- 1 žlico vaniljevega sladkorja
- ¼ žličke cimeta v prahu
- 1 ščepec soli
- naribano lupino ½ bio limone
- 100 g zmletih lešnikov
- 100 g drobtin
- 75 g zmletih mandljev
- 25 g moke
- 3 jajca
- 100 g smetane
- 25 g sladkorja
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Jabolka olupite, zrežite na četrtine in jim odstranite peške. Četrtine zrežite na tanke krhlje in jih takoj pokapljajte z limoninim sokom.
Raztopite maslo in ga zmešajte s sladkorjem v prahu, vaniljevim sladkorjem, cimetom, soljo in limonino lupino. Lešnike zmešajte z drobtinami, mandlji in 15 g moke. Suho mešanico vmešajte v masleno maso. Masi drugega za drugim primešajte še 2 jajci.
Pekač za narastke (20 x 36 cm) namastite in posujte z drobtinami. Testo prelijte v pekač, ga poravnajte in po njem dekorativno razporedite jabolka. Narastek pecite v pečici približno 25 minut.
Medtem razžvrkljajte preostalo jajce, moko, smetano in sladkor. Narastek prelijte s smetanovim prelivom in ga pecite še 25 minut.
Čas priprave: približno 1 ura 30 minut.
Na osebo: približno 650 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 43 g, ogljikovi hidrati: 55 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?