Sladka torta!
Za 12 kosov potrebujete:
- 3 jajca
- 120 g drobno mletega sladkorja
- ščepec soli
- 60 ml olja
- 130 g jogurta
- 200 g moke
- ščepec sode bikarbone
- 130 g jagod
Za kremo:
- 200 g smetane
- 200 g rikote
- 3 žlice sladkorja v prahu
Za okrasitev:
- 150 g jagodne marmelade
- 100 g jagod
Priprava:
1 Jajca penasto stepite s sladkorjem in soljo. Nato previdno vmešajte olje in jogurt. Na koncu dodajte presejano moko s sodo bikarbono.
2 Srednje velik tortni model obložite s papirjem za peko in vanj vlijte testo. Po njem razporedite koščke očiščenih jagod. Torto 45 do 50 minut pecite, v pečici segreti na 160 stopinj. Po peki naj se testo ohladi.
3 Smetani primešajte rikoto in sladkor. Pečeno testo premažite z marmelado in na torto nabrizgajte smetanove kupčke. Okrasite z jagodami in svežo meto.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?