Zanimiva in okusna jed ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 bageto
- 250 ml mleka
- 100 g špinače
- 100 g brokolija
- 100 g pora
- 2 stroka česna
- 2 jajci
- 150 g šunke
- 2 pesti peteršilja
- 1 pest vodne kreše
- 50 g moke
- sol, sveže mleti poper
- 6 trdo kuhanih jajc
- 150 g slanine
- maslo in moko za model
Priprava:
1 Bageti odstranite skorjo, kruh zrežite na majhne koščke, jih stresite v skledo in dodajte polovico mleka. Špinačo, brokoli in por očistite, vse skupaj 1 do 2 minut kuhajte v vreli vodi in zelenjavo nato odcedite. Ohlajeno zelenjavo zrežite na koščke in jih primešajte kruhovim kockam.
2 Ločite rumenjake od beljakov. Preostalo mleko stepite s strtim česnom in 2 rumenjakoma in mešanico zlijte v skledo. Dodajte zelenjavo, kocke šunke, sesekljan peteršilj in krešo. Primešajte še moko in mešanico začinite s soljo in poprom. Rahlo premešajte.
3 Preostale rumenjake penasto stepite in jih skupaj s snegom beljakov primešajte pripravljeni mešanici. Pravokotni pekač namastite in potresite z moko, vanj razporedite maso in po njej razporedite kuhana jajca. Pokrijte jih s preostalo mešanico, pogladite površino in jo prekrijte z rezinami slanine. Narastek 50 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Nato ga prevrnite iz modla, zrežite na rezine in potresite s svežo krešo.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?