Jogurt je sijajno in osvežilno živilo, ki lepo dopolni mesne jedi.
Tokrat vam predstavljamo recept za okusne mesne kroglice z jogurtom in jogurtovo omako. Preverjene sestavine v malce drugačni kombinaciji - jed vas bo preprosto navdušila!
Mesne kroglice v jogurtovi omaki
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 500 g mletega puranjega mesa
- 2 jajci
- 150 g jogurta
- sol, sveže mleti poper
- timijan, baziliko
- 50 g nastrganega parmezana
- 7 rezin suhega toasta
- 4 žlice olivnega olja
Za omako:
- 250 g jogurta
- 1 žlico limonovega soka
- 1 žlico olivnega olja
- ½ stroka česna (sesekljan)
- sol, sveže mleti poper
Priprava:
1 Olupljeno čebulo in česen drobno sesekljajte. Rezine toasta raztrgajte na koščke. Mleto meso zmešajte z 1 jajcem, čebulo, česnom, soljo, poprom, timijanom, sesekljano baziliko, 2/3 nastrganega sira, 2 žlicama jogurta in približno 1/3 kruhovih kock.
2 Naoljite dlani in iz mase oblikujte kroglice, s premerom 5 cm. Preostali jogurt zmešajte z jajcem in ščepcem soli in v pripravljeni mešanici povaljajte kroglice. Nato jih povaljajte v preostalih krušnih drobtinah. Položite jih v pekač in jih 40 do 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
3 Potresite jih s preostalim sirom in jih še nekaj minut pustite v vroči pečici. Medtem zmešajte sestavine za jogurtovo omako in jo postrezite zraven.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa