Lahkotna in svežega okusa ...
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 200 g masla
- 150 g trsnega sladkorja
- 3 jajca • 250 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 250 g malin
- 250 g borovnic
- maščobo in moko za model
Za drobljenec:
- 70 g moke
- 40 g drobno mletega sladkorja
- 50 g masla
Priprava:
1 Ločite rumenjake od beljakov. Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem. Dodajte rumenjake in vse skupaj stepite. Nato primešajte presejano moko s pecilnim praškom in na koncu še sneg beljakov.
2 Testo dajte v namaščen in pomokan tortni model in ga približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj.
3 Za pripravo drobljenca v mrvice zdrobite mešanico moke, sladkorja in maščobe. Maline in borovnice oplaknite in jih odcedite.
4 Pečeno testo vzemite iz pečice. Po njem razporedite sadje in ga potresite z mrvicami. Torto 30 minut pecite še pri 180 stopinjah. Po peki naj se ohladi v modlu, nato pa jo zrežite na kose.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?