Slastna in sočna torta!
Za 12 kosov potrebujete:
- 4 jajca
- 120 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 120 g moke
- 20 g kakava
- 2 žlički pecilnega praška
- maščobo za model
Za kremo:
- 200 ml smetane
- 250 g jogurta
- 200 g sladkorja v prahu
- sok 1 limone
- 80 ml soka mandarininega kompota
- 20 g želatine
- 250 g mandarin iz kompota (brez soka)
Za okrasitev:
• 1 zavitek prozornega tortnega obliva
Priprava:
1 Jajca penasto stepite z obema vrstama sladkorja in 3 žlicami vroče vode. Nato primešajte še mešanico presejane moke, kakava in pecilnega praška. Namastite tortni model (premera 24 cm) in vanj vlijte testo. Približno 45 minut ga pecite v pečici, segreti na 175 stopinj. Po peki naj se ohladi v modlu.
2 Čvrsto stepite smetano. Jogurtu primešajte sladkor in limonov sok. Soku mandarin primešajte želatino in jo zavrite med mešanjem. Stopljeno želatino primešajte jogurtu in na koncu lahno vmešajte še stepeno smetano. Kremo porazdelite po pečenem testu v modlu in torto postavite v hladilnik, da se strdi.
3 Mandarine razporedite po strjeni kremi. Tortni obliv pripravite po navodilih z embalaže in z njim oblijte torto. Ponovno jo postavite v hladilnik, da se strdi. Nato odstranite obod in torto postrezite.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?