Juha iz kislega zelja s klobasami

6. 9. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Juha iz kislega zelja s klobasami (foto: Profimedia)
Profimedia

Juha iz kislega zelja s klobasami vedno dobra izbira za mrzle dni!

Za 6 oseb potrebujete:

  • 500 g kislega zelja
  • 2 lovorjeva lista 
  • 1 žličko strte kumine 
  • 5 pimentovih zrn
  • 1,2 l mesne juhe 
  • 3 žlice olja
  • 1 čebulo
  • 2 klobasi 
  • 3 žlice moke
  • 2 žlici mlete sladke paprike

sol, sveže mleti poper

Priprava:

1 Oplaknite zelje in ga odcedite. Stresite ga v lonec, dodajte lovorjeva lista, kumino in piment ter prilijte juho. Ta naj nato vre 15 do 20 minut.

2 V tem času na olju popražite sesekljano čebulo in ji dodajte še kolesca klobas. Primešajte moko, umešano v majhno količino vode. Nato primešajte še sladko papriko in ponev odstavite.

3 Mešanico vmešajte v kislo zelje, juho začinite s
soljo in poprom ter jo pustite vreti še 15 minut. Postrezite s kruhom.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?