Juha iz kislega zelja s klobasami vedno dobra izbira za mrzle dni!
Za 6 oseb potrebujete:
- 500 g kislega zelja
- 2 lovorjeva lista
- 1 žličko strte kumine
- 5 pimentovih zrn
- 1,2 l mesne juhe
- 3 žlice olja
- 1 čebulo
- 2 klobasi
- 3 žlice moke
- 2 žlici mlete sladke paprike
sol, sveže mleti poper
Priprava:
1 Oplaknite zelje in ga odcedite. Stresite ga v lonec, dodajte lovorjeva lista, kumino in piment ter prilijte juho. Ta naj nato vre 15 do 20 minut.
2 V tem času na olju popražite sesekljano čebulo in ji dodajte še kolesca klobas. Primešajte moko, umešano v majhno količino vode. Nato primešajte še sladko papriko in ponev odstavite.
3 Mešanico vmešajte v kislo zelje, juho začinite s
soljo in poprom ter jo pustite vreti še 15 minut. Postrezite s kruhom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?