Kaj je boljše: bolj zrelo ali manj zrelo sadje?

18. 2. 2017
Deli
Kaj je boljše: bolj zrelo ali manj zrelo sadje? (foto: Profimedia)
Profimedia

So boljše zrele/rumene ali manj zrele/zelene banane? Veste, katero sadje je bolj primerno za vas?

Izbira je seveda odvisna od vaših ciljev in želja.

Pa poglejmo kdaj izbrati zrelo in kdaj manj zrelo

Zrelo sadje vsebuje več sladkorja! Bolj je zrelo, več sladkorja vsebuje. Takšno sadje je odlično za vse tiste, ki želijo nadomestiti izgubljeno energijo po treningu. Krvni sladkor bo hitreje narastel.

Manj zrelo sadje (npr. zelene banane) pa vsebuje ogljikove hidrate, ki jih naše telo težje prebavlja! Vsebnost naravnih sladkorjev je manjša in posledično takšno sadje manj dvigne raven krvnega sladkorja. Zaradi tega je manj zrelo sadje odlično za tiste, ki želijo izgubiti telesno težo in se znebiti odvečne maščobe.

Jan Veleušič, športni in osebni trener v Športni Kliniki

Več preberite v članku: 3 triki za hujšanje, ki jih zagotovo ne poznate!

Preberite še: Kako lahko porabite prezrele banane

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?