Brez skrbi, tudi razkuhane testenine se da rešiti. Preverite, kako.
Tudi kuhanje testenin gre lahko kdaj narobe. Zagotovo se je tudi vam že zgodilo, da ste se spozabili na čas in razkuhali svoje kosilo. A brez skrbi, tudi to napako lahko preprosto prikrijete in svojo jed vseeno spremenite v pravo specialiteto.
Najprej zaustavite proces kuhanja
Ste vedeli, da se tople testenine kuhajo tudi po tem, ko jih odcedite? Da bi proces zaustavili, jih sperite pod hladno vodo in tako preprečite nadaljno kuhanje.
Na pomoč bo priskočila paradižnikova omaka
Kislina paradižnikov pripomore k temu, da testenine postanejo nekoliko bolj trde. Razkuhanim testeninam torej primešajte čim več paradižnikove omake, ki bo situacijo vsaj nekoliko omilila.
Testenine popecite na olju
Morda vam paradižnikova omaka ni najljubša ali ste načrtovali drugačno jed. Po tem, ko testenine sperete pod hladno vodo, jih na segretem olju prepražite približno 5 minut. Tako bodo testenine dobile nekoliko hrustljavo skorjico, ki je še posebej praktična v primeru razkuhanih testenin.
V katerih jedeh se razkuhane testenine najbolje obnesejo?
V kolikor ste testenine razkuhali je najbolje, da jih uporabite v jedeh, v katerih to ne bo tako moteče.
Naše priporočilo je:
- Testeninska solata,
- Testeninski narastek ali
- Uporaba v juhah ali enolončnicah
Razkuhane testenine lahko nedvomno smiselno uporabite, zato ni nobene potrebe, da bi jih metali stran in tako prispevali k količini zavržene hrane.