Piščanec je odličen vir beljakovin, obenem pa je vsestranski in enostaven za uporabo. Zgolj z nekaj sestavinami lahko iz piščanca pripravite prave poslastice.
Jogurt
Pred peko piščanca marinirajte v navadnem jogurtu, saj se bo s tem meso lepo zmehčalo. Za dodaten okus pa mu ne pozabite vmešati še začimb, kot so koper, peteršilj, paprika, morda celo kurkuma ali ingver.
Majoneza
Obožujete panirano piščančje meso? Hrustljavega piščanca navadno dobimo s cvrtjem v olju, odličen rezultat pa lahko prinese tudi pečenje v pečici, če si pomagate s skrivno sestavino. Majoneza varuje piščanca pred izsušitvijo, poglobi okus in omogočijo, da se krušne drobtine bolje oprimejo.
Škrob
Tudi škrob je ena tistih sestavin, ki lahko obogati paniranega piščanca. Jedilni škrob v kombinaciji z moko lahko pripomore k hrustljavosti. Dovolj je že, da četrtino moke za paniranje nadomestite z jedilnim škrobom.
Sol
Za peko popolnega piščanca so včasih dovolj le dve sestavini: kakovostno piščančje meso in sol. Če piščančje meso popečete na soli, boste dobili sočno meso s hrustljavo kožo.
Slanina
Piščančje prsi imajo malo maščobe, zato se med toplotno obdelavo hitro izsušijo. Da bi to preprečili, si lahko pomagate z bolj mastnimi sestavinami. Če piščančje prsi ovijete v rezino slanine in vse skupaj popečete, boste dobili sočno in slastno specialiteto.
Morda bi vas zanimalo tudi:
Je hrana na naših policah, sploh varna?
V novi epizodi Aktivni podkasta gostimo Zalo Mlinšek, mag. inž. prehrane. S svojim znanjem Zala številnim pomaga pripravljati bolj zdrave in hranljive obroke, tokrat pa smo se z njo pogovarjali o varnosti živil, ki so na naših policah.
Kdaj lahko rečemo, da je živilo varno? Kaj pomenijo različne oznake na artiklih? Kaj so aditivi v živilih? Kako je z gensko spremenjenimi organizmi? Vse to in še več v tokratni epizodi!
Pogovoru prisluhnite tukaj:
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?