Segrejte pečico, naj zadiši!
Za 4 osebe potrebujete
• 4 žlice olivnega olja
• 500 g mešanega mletega mesa
• 1 čebulo
• 2 stroka česna
• sol, poper
• 1 žličko posušenega origana
• 200 ml rdečega vina
• 2 žlici masla
• 2 žlici moke
• 500 ml mleka
• nariban muškatni orešček
• 1 pločevinko pelatov (400 g)
• 12–16 kanelonov (kuhanih)
• 4 žlice naribanega pekorina
Priprava
Na vročem olju popecite mleto meso. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter ju popražite. Meso začinite s soljo, poprom in origanom. Prilijte vino in kuhajte približno 20 minut.
Maslo raztopite in na njem zarumenite moko. Med mešanjem prilijte mleko in omako kuhajte 5 minut. Začinite jo s soljo, poprom in muškatom. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180).
Pekač za narastke namastite in po njem razporedite pelate. Kanelone napolnite z mesnim nadevom in jih tesno drugega zraven drugega položite v pekač. Prelijte jih z bešamelom, posujte s sirom in v pečici pecite približno 30 minut.
Čas priprave: približno 1 ura 10 minut.
Na osebo: približno 850 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 57 g, ogljikovi hidrati: 36 g.
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl