Kdaj ste nazadnje pripravile kanelone?
Za 4 osebe potrebujete
• 1 rumeno papriko
• 1 bučko
• 1 koromač
• 1 žemljo od prejšnjega dne
• 2 čebuli
• 2 stroka česna
• 2 žlici olivnega olja
• 1 pločevinko paradižnika (850 ml)
• 2 žlički posušenega origana
• sol, poper
• 200 g mocarele
• 500 g mletega mesa
• 1 jajce
• 250 g kanelonov
Priprava
Pripravite zelenjavo in jo zrežite na drobne kocke. Žemljo namočite v mlačni vodi. Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Koromač in polovico čebule in česna popražite na vročem olju. Paradižnik z dolgim nožem razkosajte v pločevinki in ga skupaj s tekočino prilijte k praženi zelenjavi.
Omako po okusu solite, dodajte 1 žličko origana in kuhajte približno 10 minut. Dodajte papriko in bučke ter kuhajte še 5 minut. Pečico segrejte na 200 (ventilatorsko na 180) stopinj celzija.
Mocarelo odcedite in zrežite na rezine. Žemljo ožmite in razdrobite. Zmešajte jo z mletim mesom, jajcem ter preostalo čebulo, česnom in origanom. Maso solite in poprajte. Surove kanelone napolnite z mesno maso in jih položite v namaščen pekač za narastke. Obložite jih z mocarelo, prelijte z omako in v pečici pecite približno 35 minut.
Čas priprave: približno 1 ura 10 minut.
Na osebo: približno 790 kcal, beljakovine: 46 g, maščobe: 41 g, ogljikovi hidrati: 57 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?