Na njem se stopi vaniljev sladoled
Za 4 osebe potrebujete
- 50 g masla
- 50 g rjavega sladkorja
- 50 g sladkorja
- 50 g sladkornega sirupa
- 200 g smetane
- 100 g bele kuverture
- 2 jajca
- 2 žlici vaniljevega sladkorja
- 60 g moke
- 4 kepice vaniljevega sladoleda
Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Namastite 4 nepregorne modelčke (po 150 ml).
V lonec denite maslo, rjav sladkor, sladkor, sirup in smetano. Med mešanjem zavrite in pustite, da mešanica lahno vre 10 do 15 minut, da dobite kremno karamelno omako. Lonec nato odstavite s kuhalne površine. Sesekljajte kuverturo in jo primešajte. Nato počakajte, da se krema ohladi.
Kremno zmešajte jajci in vaniljev sladkor. Najprej jima primešajte karamelno omako in nato še moko in zmes porazdelite po modelčkih. Narastek nato pecite približno 20 minut. Po koncu peke ga vzemite iz pečice in v vsak modelček denite po 1 kepico sladoleda.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 760 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 76 g.
Novo na Metroplay: DJ Matway o ustvarjanju glasbe, pogodbi z veliko založbo in dojemanju njegovega dela