Lahka, pisana, dobra jed! ‚Kebabcheta' vam bo gotovo všeč.
Za 4 osebe potrebujete
- 600 g mlete teletine (dvakrat mlete)
- 1 čebulo
- 2 jajci
- 1 žličko mlete paprike
- 1 žličko mletega črnega popra
- 4 žlice moke
- 6 krompirjev
- sol
Za solato:
- 2 papriki
- 1 kumaro
- 2 paradižnika
- 2 mladi čebuli
- 200 g feta sira
- oljčno olje
- bel vinski kis
Priprava
Čebulo olupite, jo sesekljajte na zelo drobne koščke in jih zmešajte z mesom. Primešajte jajce, papriko, poper in sol. Delovno površino poprašite z moko in iz mešanice oblikujte tanke, približno 8 cm dolge zvitke. Postavite jih v hladilnik. Tik pred serviranjem jih popecite na žaru ali v rebrasti ponvi.
Očiščeno papriko, kumaro in paradižnika zrežite na kocke. V skledi jih zmešajte z drobno sesekljano čebulo. Solato nakapajte z oljem in vinskim kisom ter primešajte kocke fete. Začinite s soljo in poprom po okusu.
Temeljito operite krompir in ga skuhajte do mehkega. Zrežite ga na enako velike rezine in jih zlato rjavo popecite na vročem olju. Takoj postrezite s pečenim mesom in svežo zelenjavno solato.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 670 kcal, beljakovine: 48 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 45 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija