Kebabcheta s pečenim krompirjem in solato

4. 1. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kebabcheta s pečenim krompirjem in solato (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Lahka, pisana, dobra jed! ‚Kebabcheta' vam bo gotovo všeč.

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g mlete teletine (dvakrat mlete)
  • 1 čebulo
  • 2 jajci
  • 1 žličko mlete paprike
  • 1 žličko mletega črnega popra
  • 4 žlice moke
  • 6 krompirjev
  • sol

Za solato:

  • 2 papriki
  • 1 kumaro
  • 2 paradižnika
  • 2 mladi čebuli
  • 200 g feta sira
  • oljčno olje
  • bel vinski kis

Priprava

Čebulo olupite, jo sesekljajte na zelo drobne koščke in jih zmešajte z mesom. Primešajte jajce, papriko, poper in sol. Delovno površino poprašite z moko in iz mešanice oblikujte tanke, približno 8 cm dolge zvitke. Postavite jih v hladilnik. Tik pred serviranjem jih popecite na žaru ali v rebrasti ponvi.

Očiščeno papriko, kumaro in paradižnika zrežite na kocke. V skledi jih zmešajte z drobno sesekljano čebulo. Solato nakapajte z oljem in vinskim kisom ter primešajte kocke fete. Začinite s soljo in poprom po okusu.

Nova luksuzna nepremičnina Novaka Đokovića

Temeljito operite krompir in ga skuhajte do mehkega. Zrežite ga na enako velike rezine in jih zlato rjavo popecite na vročem olju. Takoj postrezite s pečenim mesom in svežo zelenjavno solato.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 670 kcal, beljakovine: 48 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 45 g.

Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl