Če ne ostane veliko časa za sladico ...
Za 4 – 6 kosov potrebujete:
- 2 jajci
- 100 g sladkorja v prahu
- 200 ml olja
- 500 ml kefirja
- 400 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 100 g mešanega kandiranega sadja
- 30 g rozin
- maščobo in moko za modelčke
Priprava:
1 Jajci penasto stepite s sladkorjem. Med stepanjem dodajte še olje. Nato primešajte kefir, presejano moko s pecilnim praškom in koščke kandiranega sadja in rozin.
2 Zmešajte gladko testo in ga porazdelite po namaščenih in pomokanih modelčkih. Mini šarklje 35 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj.
3 Pečeni šarklji naj se nekaj minut hladijo v modelčkih, nato pa jih prevrnite ven. Okrasite jih s koščki kandiranega sadja.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?