Ideja za zdrav in slasten obrok...
Za 6 oseb potrebujete:
- 250 g krhkega testa
- 3 jajca
- 300 g kuhanega krompirja v oblicah
- 180 g dimljenega lososa
- 150 ml smetane
- 3 vejice koprca
- lupinico 1 bio limone
- sol, sveže mleti črni poper
- 1 mlado čebulo
- 125 g mešane solate • nekaj kapljic olivnega olja
- 1 limono
Priprava:
1 Tortni model (26 cm) obložite s testom in oblikujte robove. Dno na več mestih prebodite z vilicami, ga pokrijte s papirjem za peko in obtežite s suhimi stročnicami. Testo nato približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Nato odstranite stročnice in papir. Testo premažite s stepenim jajcem in ga pecite še 5 minut. Model nato vzemite iz pečice in temperaturo znižajte na 170 stopinj.
2 Olupite krompir, ga zrežite na rezine in z njimi obložite testo. Lososa zrežite na kocke in jih potresite po krompirju. V skledi zmešajte smetano, preostali jajci, drobno sesekljan koprc in limonino lupinico. Mešanico začinite s soljo in poprom ter jo prelijte po lososu in krompirju. Potresite s sesekljano mlado čebulo in kiš pecite še 15 do 20 minut.
3 Kiš naj se ohladi v modlu, nato pa ga zrežite na kose. Postrezite s solato, pokapljano z oljem in jo okrasite z rezinami limone.