Juha je vedno dobra izbira, še najbolj pa v mrzlih dneh!
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g kislega zelja
- sol, sveže mleti črni poper
- 1 žličko mlete kumine
- 2 žlički mlete sladke paprike
- 400 g majhnega krompirja
- 100 g klobase
- 60 g masla
- 1 čebulo
- moko
- 200 ml smetane
Priprava:
1 Kislo zelje malce sesekljajte, ga dajte v lonec z 1 litrom hladne vode in nato dodajte še sol in začimbe ter vse skupaj zavrite. Olupljen krompir zrežite na kocke in ga do mehkega skuhajte v vreli slani vodi, klobaso zrežite na kolesca, jih popražite in stresite v zelje.
2 V ponvi segrejte maslo in na njem popražite sesekljano čebulo. Potresite jo z moko in jo zarumenite, prežganje pa nato skupaj s kuhanim krompirjem dodajte kislemu zelju.
3 Juha naj nekaj minut še lahno vre, nato dodajte smetano in juho pustite vreti še 10 minut. Okrasite jo lahko s svežimi zelišči in postrezite s kruhom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?