Ko napadejo žužki

4. 8. 2008
Deli
Gnoj in organski odpadki so jasli, od koder lahko male muhe odletijo tudi 30 kilometrov daleč, vse do vašega krožnika. (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Tega si vam sicer nihče ne upa reči na glas, čeprav bi bilo dobro: prepodite hišne muhe s hrane!

V nedavni raziskavi so znanstveniki z univerze v Kansasu mesno pleskavico za 30 sekund, vsaj toliko časa preteče tudi na vrtu, preden jo vržemo na žar, izpostavili insektom. Z mikrobiološko analizo so ugotovili, da se je meso okužilo z E. faecalis, bakterijo, ki je odporna na antibiotike in je kriva za večino prebavnih motenj. Še več, znanstveniki pravijo, da lahko muhe prenašajo tudi salmonelo in druge patogene mikroorganizme. Okužbe pa ne tvegate samo s piknikom. Na testu za omenjeno bakterijo je bilo pozitivnih tudi 97 odstotkov muh, ki so jih nalovili v petih restavracijah s hitro hrano.

foto: Shutterstock

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"