Namig: Da bo torta še bolj sočna, biskvit namočimo s približno 150 ml kokosovega mleka. Zdaj pa hitro preverite ta slasten recept.
Sestavine:
Za biskvit:
- 4 jajca
- 1 skodelica kokosove moke
- 3/4 skodelice kokosovega sladkorja
- 1 žlička vinskega kamna (ali pecilnega praška)
- 2 zvrhani žlici kakava v prahu (nesladkanega)
- 1/2 skodelice mletih mandljev
Za kremo:
- 1 zrel kaki
- 2 suhi figi
- 2 suhi marelici
- 6 datljev
- 300 ml kokosove smetane
Priprava:
Biskvit: Jajca stepamo približno eno minuto, nato dodamo sladkor in stepamo še dve minuti, da dobimo gosto zmes. Vmešamo še kokosovo moko, kakav v prahu ter mlete mandlje. Zmes damo v pekač, ki smo ga dobro namazali s kokosovim maslom. Pekač naj bo manjši pravokoten ali okrogel.
Pečemo na 165 °C približno 15 do 20 minut (najbolje je, da že po 10 minutah preverimo sredino z zobotrebcem).
Krema: Narežemo suho sadje na majhne koščke, kaki pretlačimo (ali zmiksamo z mešalnikom, če ni dovolj mehak) in mu dodamo narezano suho sadje. Posebej stepemo kokosovo smetano in na koncu z žlico vmešamo kaki s suhim sadjem. Zmes takoj vlijemo na ohlajen biskvit.
Za lepši videz torte posujemo kremo še s kakavom v prahu in serviramo z na lističe narezanimi mandlji.
Recept je prispevala Jasmina, avtorica bloga Hitro in zdravo
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?