Presenetljivo preprosta priprava
Za 14 kosov potrebujete
- 1 pločevinko (400 ml) slajenega kondenziranega mleka
- 6 g zelenega čaja v prahu • 60 ml mleka
- 150 g moke
- 100 g mletih mandljev
- 1 zavitek pecilnega praška
- 1 ščepec soli
- 200 g sladkorja
- 60 ml olja
- nastrgano lupinico in sok 1 neškropljene limone
- 150 g jogurta
- 2 jajci
- 200 g smetane
- 1 zavitek utrjevalca smetane
- 50 g lešnikov
Priprava
Pločevinko s kondenziranim mlekom približno 90 minut pustite vreti v pokriti posodi. Po kuhanju naj se ohladi.
Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). Čaj v prahu stresite v toplo mleko. Zmešajte moko, mandlje, pecilni prašek, sol, sladkor in limonovo lupinico. Posebej zmešajte čaj z mlekom, limonov sok, olje in jogurt. To mešanico skupaj z jajcema primešajte moki in zmešajte gladko testo. Prelijte ga v tortni model (premera 24 cm), obložen s papirjem za peko, in ga pecite približno 45 minut. Ohladi naj se v izklopljeni pečici. Nato ga vodoravno prerežite.
Smetani dodajte utrjevalec in jo čvrsto stepite. Primešajte 2 žlici karamelne kreme in jo premažite po dnu pečenega testa. Pokrijte z drugim delom. Torto premažite s preostalo karamelno kremo in jo okrasite.
Čas priprave: približno 2 uri in 55 minut.
Na kos: približno 360 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 40 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?